“Mijn missie is je te helpen (opnieuw) in contact te komen met je lichaam door bewustwording om zo in alle rust en vertrouwen je harmonie te (her)ontdekken. “

 


Wat is dans- en bewegingstherapie?

Dans- en bewegingstherapie is het (psycho-)therapeutisch gebruiken van dans en beweging. Het is een therapievorm die zich baseert op de relatie tussen psyche (geest) en soma (lichaam). Het lichaam is het instrument en dans en beweging is het proces dat gebruikt wordt om integratie, groei en heling te bevorderen.
De therapie helpt je bewust te worden van je lichaam en je blokkades.


Hoe werkt dans- en bewegingstherapie?

Het is niet nodig om danservaring te hebben om een therapiesessie te kunnen volgen. Er worden namelijk geen danspassen aangeleerd, maar we vertrekken van de bewegingsmogelijkheden van jouw lichaam. We werken met eenvoudige (opwarmings-) oefeningen rond gronding, ademhaling en het ‘scannen’ van je lichaam. We werken eraan om zonder verwachting en zonder oordeel te bewegen.
Zo kan je je eigen lichaam beter leren kennen en kunnen we samen werken rond en met spanningen en indien nodig daarin verandering creëren.

Wie is Joke De Winde?

Joke De Winde (°1985) is dans- en theaterperformer. Ze gaf jaren danslessen maar spitst zich nu toe op therapie. Dit aangevuld met haar opleiding dans- en bewegingstherapie bij Agape Belgium.

Zij wil de nadruk leggen op:

  • bewegen met respect voor de mogelijkheden van je lichaam
  • leren niet te veroordelen
  • rust en acceptatie vinden

Joke therapeut

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *