De groepssessies hebben als doel om even weg te zijn van de buitenwereld (in het hier en nu te zijn) door:

  • (opnieuw) contact te maken met je lichaam,
  • te werken met spanning en ontspanning en je blokkades
  • in beweging te gaan en rust te vinden

GROEPSSESSIES:(*)
 Intimate Dancing is een workshop waar flow centraal staat. De flow van je lijf, de flow van de ontmoeting met de ander, de flow van muziek, de flow van emoties, de flow van ervaringen, de flow van het leven!

We starten met een opwarming om aan te komen in de ruimte en in je lijf. Daarna oefenen we verder in ‘embodiment’ en (be)grenzen. We werken met intenties, therapeutische dansoefeningen en groeien naar een geleide ‘free flow’ met ruimte voor aanraking, dans en/of meditatie. We ronden af met een vrijblijvend deelmoment.

Via dans en intiem samenzijn leer je jezelf en de ander beter kennen. Soms zacht, soms wild, soms liefdevol, soms uitbundig. Consent, vertrouwen en veiligheid staan voorop in de ontmoeting. We dansen met respect voor onszelf, elkaar en alles om ons heen. Er is ruimte om spanning te ontladen, je emoties te doorvoelen en uitdagende stukken door te werken. Ruimte om in verbondenheid samen te komen.
Laat je (ver)leiden. Kom ontladen. Geef je over. Vertraag, groei en bloei.
* * *
Intimate Dancing is LGBTQI+ en BIPOC vriendelijk. We ijveren ervoor een zo inclusief mogelijke ruimte te faciliteren waar iedereen zich veilig en thuis mag voelen. Iedereen kan mee doen, ook als je een beperking hebt of ziek bent. Contacteer ons graag als je specifieke noden hebt!
* * *
Bijdrage: afhankelijk van het event
* * *
Dance Flow Guidelines: Voor een harmonieuze flow van de avond hanteren we enkele afspraken waarvan we vragen dat iedere deelnemer ze onderschrijft. Je kan ze hieronder nalezen.
Dance Flow: We werken met diverse flows die we vrij door elkaar gebruiken. Lees er meer over in de berichten van dit Facebookevenement.: Free Flow, Ground Flow, Yes/No Flow, Contact Flow, Intimate Flow, Sound Flow, Breath Flow, Trust Flow, Space Flow, Voice Flow.
* * *
Praktisch:
19u: Deuren open
19u30: Start workshop Intimate Dancing (deuren sluiten)
22u: Einde workshop Intimate Dancing
* * *
Jouw begeleiders zijn Joke en Piero. Joke is een danstherapeute en danst ook professioneel in showbusiness. Piero is een intimiteitscoach en organiseert onder meer knuffelworkshops in Gent. De perfecte match om Intimate Dancing in de wereld te zetten!
Joke creëert graag een uitnodigende setting om ieders eigenheid te kunnen laten bestaan in dans en beweging. Met aandacht voor limieten en verlangens houdt Joke ervan om mensen met verschillende achtergronden de beweging van hun lichaam te laten verkennen, dicht bij henzelf en in verbinding met de ander. Joke haar missie is om elk persoon dichter bij zijn/haar/hun lichaam en dus bij zichzelf te laten komen, op een veilige en rustige manier.
http://jokedewinde.be (Almost Full Moon)
Piero creëert graag een veilige, warme en stimulerende groepsomgeving die uitnodigt tot transformatie en heling. Piero wil mensen inspireren om bewuster intimiteit te beleven en samen taboes, blokkades, geweld en trauma’s de wereld uit helpen. Piero droomt van een wereld waarin zelfzorg en zelfverwezenlijking hand in hand gaan met liefde, rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit.
www.wareintimiteit.be
* * *
Wij (h)erkennen de eigen privileges en traumastukken uit het verleden en heden en zijn ons ervan bewust van hoe die mogelijks mensen kwetsen of benadelen. We hebben net zoals iedereen blinde vlekken en staan open voor feedback, zelfreflectie en verzoening. Met ons levensrugzakje bouwen we samen aan een veilige dans- en ontmoetingsplek voor jou.
* * *
Dance Flow
Dans met respect voor elkaar
Raak enkel aan met consent
Voel de energie van de ander
Blijf dicht bij jezelf
Vergeet niet te ademen
Respecteer de ruimte
Draag zorg voor je lijf
* * *
Annuleren? De annulatievoorwaarden van Ware Intimiteit gelden ook voor dit evenement: https://wareintimiteit.be/heldere-afspraken

(¨) Wat is een familieopstelling?
Er wordt een probleemstelling besproken en deze wordt opgesteld in de ruimte. Dat wil zeggen dat er representanten gekozen worden om een persoon maar bvb. ook een gevoel te belichamen in de ruimte. We kijken vaak naar het systeem van herkomst (ouders, grootouders) en de soms onzichtbare dynamieken/relaties daarin die worden meegedragen of doorgegeven.
Degene die de probleemstelling aanbrengt (de vraagsteller) kan de representanten in de ruimte laten plaatsnemen en de therapeut, samen met de vraagsteller, gaat hen bevragen over hun gevoel en houding t.o.v. de ander. Zo kan helderheid ontstaan en beweging gebracht worden in wat al zolang vastgeroest is.
°
Praktisch
Je schrijft je vooraf in als vraagsteller: je wil een eigen vraag of probleem inbrengen
of
Je schrijft je in als representant: je kan de opstelling meemaken zonder zelf een vraag in te brengen en je bent bereid als representant in te staan indien de vraagsteller jou een bepaalde rol voorstelt (je kan deze altijd weigeren indien het echt niet goed voelt)
Extra info en inschrijven via: https://www.unlockedyoga.be/specialsoulevents